SEO-teksten schrijven: zo doe je het goed

Heb je een website vol met content, maar is je bedrijf niet in de hoogste resultaten in Google te vinden? Dat is een van de gemiste kansen om meer bezoek naar je website te krijgen en het succes van je bedrijf te vergroten. Het is belangrijk om de content voor de zoekmachine te optimaliseren. SEO-teksten schrijven is daar een onderdeel van en hier ontdek je hoe je dat het beste doet.

seo-teksten: hoe schrijf je het?

1. Schrijf voor bezoekers

Het is niet de bedoeling om voor de robots van de zoekmachine te schrijven en je teksten vol te gooien met zoekwoorden. Google vindt het namelijk belangrijk dat je voor je bezoekers schrijft. Het gaat tenslotte ook om je bezoekers en daarom is het bieden van waardevolle content van belang. Daarmee maak je ook meteen het onderscheid ten opzichte van je concurrenten en heb je er dubbel voordeel van.

2. Pas het keyword op de juiste manier toe

Bij SEO teksten schrijven is het wel van belang dat je dat rondom een keyword doet. Onderzoek welke zoekwoorden voor jouw doelgroep belangrijk zijn. Gebruik het zoekwoord in de titel van de tekst net als in een deel van de tussenkoppen in de tekst. Schrijf het zoekwoord op een natuurlijke manier weg in de tekst en gebruik daarvoor ook synoniemen. De toepassen van de meervoudsvorm is natuurlijk ook mogelijk.

3. Gebruik meta titles en meta descriptions

Het is voor de zoekmachineoptimalisatie van belang om een meta title en meta description te maken. Dat is namelijk het eerste wat bezoekers te zien krijgen in de zoekmachine. Trek de aandacht met een titel en met de beschrijving om zoveel mogelijk bezoekers te genereren. Ook hier haal je weer dubbel voordeel uit het schrijven van SEO-teksten. Het is goed voor de zoekmachineoptimalisatie en je trekt er meer bezoekers mee aan. Nog meer tips hoe je Google te vriend houdt, lees je hier.

Titel en beschrijving in zoekresultaten van Google
Schrijf een duidelijke titel en beschrijving, zodat die duidelijk is in zoekmachineresultaten.

4. Neem interne links in de tekst op

Als onderdeel van het schrijven van SEO teksten is het aan te raden om interne links te verwerken. Dat is goed voor de zoekmachineoptimalisatie en voor de bezoekers. Je wijst hen met interne links gemakkelijk de weg naar aan de tekst gerelateerde informatie. Bijvoorbeeld door naar andere content op de website te verwijzen waar het onderwerp verder is uitgediept. Of naar een contactpagina om meer informatie aan te vragen. Gebruik een creatieve anchor met zoekwoord van de betreffende pagina waar je naartoe verwijst.

Interne links op de website van Laminated Timber Solutions
Verwijs naar andere pagina’s op de website via links en knoppen.

5. Verspreid content

Het is ideaal als je met SEO teksten schrijven een hogere positie in Google weet te bemachtigen. Dat leidt al tot een stijging van websiteverkeer. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid om content te verspreiden. Daar zijn kanalen als social media voor te gebruiken. De verspreiding van content leidt eveneens tot een stijging van de bezoekersaantallen.

Even met ons sparren over hoe we jouw content kunnen Google-vriendelijk maken en hoe we die kunnen verspreiden? Gif us a call!