Vrienden blijven met Google? Zo doe je dat!

Je wil graag dat je bedrijf zichtbaar en vindbaar is in zoekmachines? Dat is namelijk dé manier om klanten aan te trekken en de omzet te verhogen. Daarom is het belangrijk om goede vrienden te blijven met Google. De zoekmachinegigant maakt gebruik van allerlei algoritmen dus aan jou de taak om deze vriendschap te onderhouden. Dat doe je op de volgende manieren.

Vrienden blijven met google door SEO check
Online marketeers en Google: Best Friends Forever

1. Maak je website gebruiksvriendelijk voor bezoekers

Google vindt het als gastheer fijn om iedereen gemakkelijk toegang te bieden tot websites en de content die daarop is te vinden. Dat betekent onder meer dat je moet voorzien in een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur. Neem de bezoekers na binnenkomst op je website als het ware bij de hand en leidt hen naar het doel waar zij naar op zoek zijn. Voorzie je webpagina’s van interne links en wees duidelijk met een call to action. Daar profiteert je bedrijf van omdat deze werkwijze de conversies verhoogt.

Het is vervelend als je vriend altijd te laat komt.

2. Zorg voor een snelle laadtijd

Het is in een vriendschap vervelend als je vriend altijd te laat komt op afspraken en je weer lang moet wachten. Zo ziet Google dat ook als de website niet snel genoeg laadt. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je website een snelle laadtijd heeft. Is dat niet het geval? Dan haken de bezoekers snel af en is het gedaan met de vriendschap. Een snelle website krijgt een betere waardering en komt daardoor hoger in Google terecht.

3. Creëer een mobielvriendelijke website

Het is van belang om een mobile friendly website te creëren. Iedereen heeft zo goed als altijd een smartphone op zak en het mobiele internetverkeer is dan ook aanzienlijk. Je houdt Google te vriend door voor een responsieve website te zorgen. Dat betekent dat de content op je website perfect is afgestemd op het mobiele gebruik. En nog een pluspunt, je blijft niet alleen vrienden met Google, maar je krijgt er ook nieuwe vrienden bij in de vorm van meer bezoekers. Win win, dus!

4. Zoek nieuwe vriendschappen

Er is nog een optie om vrienden met Google te blijven. Dat is door ervoor te zorgen dat je nieuwe vriendschappen maakt en dat is niet zonder reden. Het is belangrijk dat je backlinks krijgt van andere websites met het liefst een hoge autoriteit. Links naar jouw website van andere relevante websites krijgen waardering van de zoekmachine. Bouw een nieuwe vriendenkring op om een netwerk met externe links te creëren.

5. Bied content op een presenteerblaadje aan

Bezoekers die op je website komen, hebben een doel. Onderzoek welke zoekwoorden belangrijk zijn voor je bezoekers en creëer daar content omheen. Je bezoekers komen binnen en vinden dan wat zij zoeken. Het is van belang om keywords in de content te verwerken. Zo help je Google een handje, want de robots zien dat jij relevante zoekwoorden gebruikt om jouw bezoekers van dienst te zijn.